Hur går det till?

Vår kliniker, där du lämnar ditt prov, hittar du i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Processen i korthet

1. Fyll i formuläret och sedan hälsodeklarationen som följer

2. Du blir uppringd av vår donationskoordinator där vi går igenom processen och din hälsodeklaration

3. Vi bokar in en tid för spermieprov

4. Läkarbesök, blod- och urinprovtagning

5. Samtal med beteendevetare (kan utföras digitalt om så önskas)

6. Donationen påbörjas

 

Det första du behöver göra är att alltså att anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret. Om du har frågor kan du använda formulären här eller kontakta oss på telefonnummer 076-941 74 00 på vardagar mellan 09:00 och 17:00 eller email liviospermbank@livio.se

Vid ditt första besök hos oss lämnar du ett spermieprov. Du anger ditt namn i receptionen och ska ha med dig giltig legitimation. Då kommer vi också att fråga dig hur lång tid det har gått sedan din senaste utlösning (som bör ha skett inom minst 48 och max 72 timmar före ditt besök hos oss).

Därefter får du en burk till ditt spermieprov, och vi visar dig till ett av våra privata rum där du tar provet. Vi kontaktar dig senast inom en vecka om din spermiekvalitet möter våra krav för att bli donator.

Efter att vi har godkänt spermieprovet kontaktar vi dig med mer information inför blod- och urinprovstagning, samt förser dig med en hälsodeklaration du skal fylla i och returnera till oss. Blod- och urinprov kan du ta på din närmsta vårdcentral eller så kan du också komma till oss under våra ordinarie öppettider.

Vi kontaktar dig senast inom två veckor för information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Om du har frågor är du naturligtvis välkommen att fråga oss under besöket eller via Fråga oss eller på telefonnummer 076-941 74 00.

Vi kompenserar donatorer med 610 kr per godkänd donation. Vi önskar att varje spermiedonator donerar ett flertal antal gånger.